Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «στόχαστρο» Ελβετού ακτιβιστή η Credit Suisse

Η RBR Capital Advisors αναμένεται να δημοσιοποιήσει αυτή την εβδομάδα το σχέδιό της για τον διαχωρισμό της Credit Suisse σε μια επενδυτική τράπεζα, μια εταιρεία asset management και έναν όμιλο διαχείρισης πλούτου.

Στο «στόχαστρο» Ελβετού ακτιβιστή η Credit Suisse
Ελβετικό hedge fund ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκστρατεία ακτιβιστών για τη διάλυση της Credit Suisse, βασιζόμενο στην ανυπομονησία που δείχνουν οι επενδυτές σε ό,τι αφορά στην πρόοδο στην ανάκαμψη της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Tidjane Thiam.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η RBR Capital Advisors, με τη στήριξη του πρώην συνεπικεφαλής της Credit Suisse, Gael de Boissard, αναμένεται να δημοσιοποιήσει αυτή την εβδομάδα το σχέδιο, στο επενδυτικό συνέδριο της JPMorgan Robin Hood στη Νέα Υόρκη.

Η RBR, την οποία διαχειρίζεται ο πρώην αναλυτής και trader Rudolf Bohli, είχε πραγματοποιήσει επιτυχημένες ακτιβιστικές εκστρατείες κατά της GAM και της Gategroup.

Η Credit Suisse έχει υπεραποδώσει έναντι των περισσότερων ευρωπαϊκών ανταγωνιστριών της φέτος, ωστόσο η τιμή της μετοχής της -που έχει μειωθεί λόγω των αυξήσεων κεφαλαίου- έχει πέσει σχεδόν στο ήμισυ αυτού που ήταν, όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο κ. Thiam το 2015. Την ίδια περίοδο, ο δείκτης Stoxx Europe 600 banks έχει υποχωρήσει κατά 13%.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν ενημερωθεί για το σχέδιο του κ. Bohli, θα ζητήσει τριπλό διαχωρισμό της Credit Suisse, σε μια επενδυτική τράπεζα της Wall Street που θα αναβιώσει το παλιό brand First Boston, μια εταιρεία asset management και έναν όμιλο διαχείρισης πλούτου που θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική της Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v