Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Κατάρ επαναπάτρισε $20 δισ. μετά το εμπάργκο

Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν καταθέσεις του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου για την δημιουργία ενός «μαξιλαριού ασφαλείας» και για την παροχή ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα.

To Κατάρ επαναπάτρισε $20 δισ. μετά το εμπάργκο

Το Κρατικό Επενδυτικό Ταμείο του Κατάρ (QIA) επαναπάτρισε πάνω από 20 δισ. δολάρια για να απαλύνει τον αντίκτυπο του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, δήλωσε στους Financial Times ότι χρησιμοποιήθηκαν καταθέσεις του Ταμείου για την δημιουργία ενός «μαξιλαριού ασφαλείας» και για την παροχή ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα μετά την εκροή από τη χώρα κεφαλαίων άνω των 30 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος αποφάσισαν να κόψουν τις διπλωματικές επαφές με το Κατάρ.

«Δεν ρευστοποιούμε τίποτα. Αυτό που κάναμε είναι να πάρουμε ένα μέρος της ρευστότητας από το εξωτερικό και να το φέρουμε μέσα. Αυτό έγινε μέσω του υπουργείου Οικονομικών και του Ταμείου» σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξη του στο Λονδίνο. «Το μέτρο που πήραμε είναι περισσότερο ένα προληπτικό μέτρο» πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, η Moody’s ανέφερε πως το Κατάρ έχει ρίξει 38,5 δισ. δολάρια στην οικονομία από τότε που ξέσπασε η κρίση.

Το Ταμείου έχει μειώσει τους τελευταίους μήνες το μερίδιο του στην Credit Suisse, τη Rosneft και την Tiffany & Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v