Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Rosneft αποκτάει τον έλεγχο αγωγού στο Κουρδιστάν

Ο ρωσικός κολοσσός ανέφερε πως το μερίδιο της στον αγωγό μπορεί να ανέρχεται στο 60%, με την KAR Group να διατηρεί το 40%.

Η Rosneft αποκτάει τον έλεγχο αγωγού στο Κουρδιστάν

H ρωσική Rosneft συμφώνησε να αποκτήσει τον έλεγχο του βασικού αγωγού πετρελαίου στο Κουρδιστάν του Ιράκ, ενισχύοντας τον ρόλο της στην ημιαυτόνομη περιοχή.

Η κίνηση γίνεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις του Κουρδιστάν με την κυβέρνηση του Ιράκ βρίσκονται σε βαθιά κρίση, μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Rosneft ανέφερε πως το μερίδιο της στον αγωγό μπορεί να ανέρχεται στο 60%, με την KAR Group να διατηρεί το 40%. Η επένδυση του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο πρακτορείο.

Το ντιλ πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου η Βαγδάτη απείλησε με μια αλλαγή των πετρελαϊκών ροών προς έναν παλαιότερο αγωγό, ο οποίος έχει τεθεί εκτός λειτουργείας από τότε που το Κουρδιστάν κατασκεύασε τις δικές του υποδομές.

Ο CEO της Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κουρδικές αρχές και η Βαγδάτη πρέπει να επιλύσουν από μόνες τους τις διαφορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v