Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» για προετοιμασία της 2ης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να δώσουν το ok για εσωτερική προετοιμασία για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Βρετανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ, δήλωσε η Τερέζα Μέι.

«Πράσινο φως» για προετοιμασία της 2ης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως οι 27 ηγέτες της ΕΕ, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, συμφώνησαν να δώσουν το «πράσινο φως» για εσωτερικές προετοιμασίες για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο, αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, μεταδίδει το Reuters.

Οι 27 έχουν πει πως ελπίζουν να μπορούν να ανακοινώσουν αρκετή πρόοδο στη συμφωνία για τους όρους εξόδου τον Δεκέμβριο, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία αναφορικά με τις σχέσεις τους μετά το Brexit, που αναμένεται τον Μάρτιο του 2019.

Από την πλευρά της, η κα Μέι δήλωσε σήμερα πως είπε στους ηγέτες της ΕΕ ότι η Βρετανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ για το Brexit και πως οι άλλες χώρες δεν θα χάσουν από το υφιστάμενο σχέδιο προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v