Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο κυπριακές πολυεθνικές ανοίγουν φτερά προς την Ελλάδα

Η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών InvestorCor Corporate και η Gold N’ Links Europe, η οποία κινείται στην παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ετοιμάζονται για Ελλάδα.

Δυο κυπριακές πολυεθνικές ανοίγουν φτερά προς την Ελλάδα

Κόντρα στην τάση που θέλει τις ελληνικές εταιρείες να μετακομίζουν στην Κύπρο, δυο κυπριακοί όμιλοι ετοιμάζονται για την αντίθετη πορεία και ανοίγουν τα φτερά τους για τη χώρα μας.

Η πρώτη επιχείρηση που κοιτά προς τη χώρα μας είναι η Gold N’ Links Europe, η οποία είναι μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας με γραφεία στο Ισραήλ, στη Νότια Αφρική, στη Σιγκαπούρη και στον Παναμά. Εχει ως στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για εταιρείες που θέλουν να συμμορφωθούν με τον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR που μπαίνει σε εφαρμογή τον Μάιο του 2018.

Η δεύτερη είναι η InvestorCor Corporate, εταιρεία παροχής υπηρεσιών με συμμαχίες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Κίνα. Η εταιρεία επιβλέπεται από την κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εχει ως στόχο να εστιάσει σε εναλλακτικά επενδυτικά funds ή ΡE funds που θέλουν να επενδύσουν σε συμφωνίες «distress», σε διεθνή κοινοπρακτικά δάνεια, στο χώρο των παραγώγων και τη χρηματοδότηση της ναυτιλίας στην Ελλάδα.

Ο CEO της InvestCor, Γιώργος Γιαννουλάκης, νομικός με εμπειρία δεκαετιών και συμμετοχή σε συναλλαγές αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων, υποστήριξε πως «είμαστε πολύ προσεκτικοί στην μεσοπρόθεσμη στρατηγικής μας για αυτοχρηματοδοτούμενη ανάπτυξη. Κατά την άποψή μου, αυτός ο αγώνας είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ».

Ο δικηγόρος και οικονομολόγος Νίκος Σκρέκας προσελήφθη ως εκπρόσωπος από τις δύο εταιρίες, προκειμένου να συμβάλει σε αυτό το βήμα. «Χαίρομαι γιατί είναι μια de facto ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει από την κρίση, παρά τη συνειδητοποίηση των εμποδίων που βρίσκονται ακόμη μπροστά», δήλωσε σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v