Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στη Νέα Υόρκη

Ως τρομοκρατικό ερευνούν οι αστυνομικές αρχές το επεισόδιο στον Μανχάταν που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ και τον τραυματισμό πάνω από δεκαπέντε ατόμων. Συνελήφθη ο δράστης. Αποκλεισμένη η περιοχή. Ενημερώθηκε ο Ντ. Τραμπ.

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στη Νέα Υόρκη

Φορτηγό παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν των ΗΠΑ τραυματίζοντας πάνω από 15 ανθρώπους και σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Στη συνέχεια το φορτηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ο ύποπτος βγήκε από αυτό κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο και δέχτηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το σημείο ήταν κατάμεστο λόγω της γιορτής του halloween, ενώ είναι πολύ κοντά στο μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου. 

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε στο Twitter ότι ο δράστης είναι τραυματισμένος και έχει τεθεί υπό κράτηση. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό ως τρομοκρατικό, ενώ αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εξέτασαν το φορτηγάκι για τυχόν εκρηκτικά.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης από άλλους δράστες.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε λόγο για μια θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση με στόχο αθώους πολίτες που δεν είχαν ιδέα τι θα συμβεί.

Το επεισόδιο έληξε περίπου μία ώρα αργότερα και "δεν υπάρχει ενεργή απειλή", σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

Ανισόρροπος...

"Πολύ άρρωστο" και "ανισόρροπο" χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μανχάταν.

"Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!" ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Scene of incident in lower Manhattan, where multiple people are injured. pic.twitter.com/oDfunewdNV

 

 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v