Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Αύξηση 55% στα προ φόρων κέρδη

Στα 2,16 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα προ φόρων κέρδη της Vodafone το α' εξάμηνο. Μείωση στον κύκλο εργασιών λόγω της Vodafone Netherlands. Η εταιρεία αναβάθμισε το outlook για το σύνολο της χρήσης.

Vodafone: Αύξηση 55% στα προ φόρων κέρδη
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για το έτος χρήσης 2018, μετά τις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του έτους, προχώρησε η Vodafone Group.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του κόσμου, με βάση τους συνδρομητές της, ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη του εξαμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα 2,16 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 23,01 δισ. ευρώ, από 24,05 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, πτώση που η Vodafone αποδίδει στον διαχωρισμό της Vodafone Netherlands και σε πιέσεις από το ξένο συνάλλαγμα. Κατά την εταιρεία, τα οργανικά έσοδα από υπηρεσίες το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Η Vodafone αύξησε το ενδιάμεσο μέρισμά της κατά 2,1% στα 4,84 σεντς.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έτους, η Vodafone αναμένει τώρα πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα εμφανίσουν οργανική ανάπτυξη γύρω στο 10%, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές της θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v