Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδήγηση με… υποχρεωτικό σκονάκι, αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές

Με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές ζητούν υποχρεωτική χρήση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. «Προαπαιτούμενο» η αυτόματη μείωση της ταχύτητας από το αυτοκίνητο.

Οδήγηση με… υποχρεωτικό σκονάκι, αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίζονται, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι το 90% των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.
Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τη χρήση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Σήμερα, τα προηγμένα συστήματα χρησιμοποιούνται σε ορισμένα μοντέλα οχημάτων ανώτερης κατηγορίας, ωστόσο οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν την υποχρεωτική χρήση τους, από όλους τους τύπους αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες συστημάτων, όπως αυτά που ελέγχουν την ταχύτητα ανιχνεύοντας προπορευόμενα οχήματα και επιβραδύνοντας αυτόματα, συστήματα που διαθέτουν αναγνώριση οδικής σήμανσης και συστήματα ανίχνευσης «τυφλών σημείων».

Προκειμένου να μειώσουν το κόστος και να κάνουν προσιτή την χρήση των συστημάτων σε όλους του τύπους οχημάτων, οι ευρωβουλευτές προτείνουν την υποχρεωτική ενσωμάτωση αυτόματης υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, ποδηλατών, μηχανοκίνητων δικύκλων και μοτοσικλετιστών σε αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v