Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: To πλουσιότερο 1% κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν δει το μερίδιο τους από τον παγκόσμιο πλούτο να αυξάνεται από το 42,5% στο απόγειο της κρίσης του 2008 στο 50,1% το 2017, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας.

Credit Suisse: To πλουσιότερο 1% κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου

Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με νέα έρευνα που καταδεικνύει την διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους κροίσους και όλους τους υπόλοιπους.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν δει το μερίδιο τους από τον παγκόσμιο πλούτο να αυξάνεται από το 42,5% στο απόγειο της κρίσης του 2008 στο 50,1% το 2017 ή κατά 140 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Credit Suisse που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Το μερίδιο του κορυφαίου 1% βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τροχιά μετά την κρίση, ξεπερνώντας το επίπεδο του 2000 το 2013 και επιτυγχάνοντας νέα υψηλά κάθε χρονιά μετά» αναφέρεται στην ετήσια έκθεση.
Η ελβετική τράπεζα τονίζει ότι «η παγκόσμια ανισότητα στον πλούτο είναι σίγουρα υψηλή και αυξάνεται μετά την κρίση».

Όπως μεταδίδει η Guardian, η έκθεση υπολογίζει ότι η αύξηση του πλούτου μεταξύ των πολύ πλουσίων οδήγησε στη δημιουργία 2,3 εκατομμυρίων εκατομμυριούχων την περασμένη χρονιά, οδηγώντας το σύνολο στα 36 εκατομμύρια.

«Ο αριθμός των εκατομμυριούχων, που υποχώρησε το 2008, ανέκαμψε αμέσως μετά την οικονομική κρίση και είναι πλέον σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν του 2000» σημειώνει η Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v