Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Airbus: «Έκλεισε» τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της

Παραγγελία αξίας περίπου 50 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Airbus. 430 αεροπλάνα σε Αμερικανό επενδυτή. Αναμένονται και άλλες συμφωνίες.

Airbus: «Έκλεισε» τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της

Η Airbus SE ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία για αεροπλάνα στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας μια παραγγελία αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για 430 αεροπλάνα από τη γραμμή A320neo, επισκιάζοντας δραματικά τις συμφωνίες που κέρδισε η Boeing Co.

H συμφωνία με τον Αμερικανό επενδυτή Indigo Partners δίνει στην Airbus προβάδισμα στο Air Show του Ντουμπάι. Αυτή η αγορά θα σηματοδοτήσει επίσης ένα μεγάλο επίτευγμα για τον επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, John Leahy, ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί μετά από πολυετή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Για την Indigo Partners, με επικεφαλής τον Bill Franke, η συμφωνία με την Airbus παρέχει αναβαθμισμένα αεροπλάνα για την τόνωση του στόλου. Τα αεροσκάφη θα ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο των αεροπορικών εταιρειών που έχει η Indigo, όπως η Frontier Airlines, η Volaris του Μεξικού, η ευρωπαϊκή εταιρεία Wizz Air Holdings Plc και η νέα JetSmart, που άρχισε να λειτουργεί φέτος στη Χιλή.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 273 A320neo αεροσκάφη και 157 του μεγαλύτερου A321neo. Με βάση την τιμή  του αεροσκάφους A320neo, η αγορά έφτασε τα 49,5 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, και άλλες παραγγελίες ενδέχεται να γίνουν την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας με την EgyptAir Airlines Co.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v