Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστραλία: Ανοίγει ο δρόμος για γάμους ομοφυλοφίλων

Η Αυστραλία θα γίνει το 26ο κράτος που θα αναγνωρίσει την ένωση ανθρώπων ίδιου φύλου. Δημοσκόπηση δεσμεύει τον Πρωθυπουργό. 61,6% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ.

Αυστραλία: Ανοίγει ο δρόμος για γάμους ομοφυλοφίλων

Οι Αυστραλοί ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων, ανοίγοντας το δρόμο για τη θέσπιση νόμου μέχρι τα τέλη του 2017, πυροδοτώντας παράλληλα τη γιορτή του ουράνιου τόξου, με τους ανθρώπους να φορούν νυφικά και κοστούμια, δηλώνοντας ότι η αγάπη τους είναι πραγματική.

Η Αυστραλία θα γίνει το 26ο κράτος που θα επισημοποιήσει την ένωση ανθρώπων ίδιου φύλου, εάν ο νόμος ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει, παρά κάποιες αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης.

Χιλιάδες άνθρωποι στο κεντρικό πάρκο του Σίδνεϊ ξέσπασαν σε φωνές, αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν, την ώρα που ανακοινώθηκε ζωντανά σε μεγάλη οθόνη, ότι 61,6 % των ερωτηθέντων, είπαν «ναι» στην ισότητα των γάμων, με 38,4 % κατά.

Η εθελοντική δημοσκόπηση δεν είναι δεσμευτική, αλλά ο Πρωθυπουργός δήλωσε αμέσως ότι θα εκπληρώσει τη δέσμευση να φέρει νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, με στόχο τη θέσπιση του νόμου μέχρι τα Χριστούγεννα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v