Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάντοαν: Κατά 25% μειώθηκε το απόθεμα των NPLs το 2017

Η δευτερογενής αγορά για τα NPLs και οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες εφαρμόζει η Ιταλική κυβέρνηση θα ενισχύσουν τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών.

Πάντοαν: Κατά 25% μειώθηκε το απόθεμα των NPLs το 2017
Την αισιοδοξία του πως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνησή του για την ενίσχυση του εύθραυστου τραπεζικού κλάδου της χώρας θα φέρουν αποτελέσματα, εξέφρασε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, βασιζόμενος στις προβλέψεις για μείωση του χρέους καθώς και σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η Ιταλία, το τραπεζικό σύστημα της οποίας επιβαρύνεται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ, μετά από μια παρατεταμένη ύφεση, αναβάθμισε πρόσφατα την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2017 στο 1,5%, ενώ είδε και την πιστοληπτική της αξιολόγηση να αναβαθμίζεται από την S&P.

«Περιμένουμε το χρέος να μειωθεί επιθετικά το κοντινό μέλλον» λόγω της υψηλότερης ονομαστικής ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Πάντοαν στο CNBC.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως οι πολιτικές της Ιταλικής κυβέρνησης για τη μείωση των NPLs είναι εντός τροχιάς, ο κ. Πάντοαν είπε πως «το καθαρό απόθεμα ‘κόκκινων’ δανείων έχει μειωθεί έως και 25% το 2017, χάρη σε έναν μηχανισμό που αρχίζει να αναπτύσσει δυναμική και ταχύτητα, την δευτερογενή αγορά για τα NPLs».

Ο ίδιος σημείωσε πως αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι να «ξεφορτωθεί» τις νέες ροές NPLs καθώς και τα υφιστάμενα αποθέματα «κόκκινων» δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v