Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Μείωση των εργαζομένων για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια

Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 14.000 στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, εμφανίζοντας την πρώτη υποχώρηση από το 2015, ενώ ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών Βρετανών αυξήθηκε κατά 117.000 άτομα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά ετών.

Βρετανία: Μείωση των εργαζομένων για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια
Τα στοιχεία για τους εργαζόμενους στη Βρετανία μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, καθώς ο αριθμός των ατόμων που αποχώρησαν από το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε σημαντικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, ο ρυθμός της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,3% στο τρίμηνο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 14.000 άτομα στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, εμφανίζοντας την πρώτη υποχώρηση από το 2015. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών Βρετανών -αυτών δηλαδή που ούτε εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία- αυξήθηκε κατά 117.000 άτομα, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v