Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβετία: «Εξαιρετικά υπερτιμημένο» το φράγκο λέει η κυβέρνηση

Τα αρνητικά επιτόκια και η ετοιμότητα για παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος παραμένουν ενδεδειγμένα μέσα για τον περιορισμό της ανατίμησης του φράγκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης.

Ελβετία: «Εξαιρετικά υπερτιμημένο» το φράγκο λέει η κυβέρνηση
Η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι το ελβετικό φράγκο παραμένει «πολύ υπερτιμημένο», παρά την πρόσφατη εξασθένησή του έναντι του ευρώ, απηχώντας τις τελευταίες αναφορές της κεντρικής τράπεζας της χώρας (Swiss National Bank, SNB).

O πρόεδρος της SNB Τόμας Τζόρνταν τόνισε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησής του με την κυβέρνηση ότι τα αρνητικά επιτόκια και η ετοιμότητα για παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος παραμένουν ενδεδειγμένα μέσα για τον περιορισμό της ανατίμησης του φράγκου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης μετά τη συνάντηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εξαιρετικά υπερτιμημένο», είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η SNB από τον Σεπτέμβριο, για να περιγράψει το φράγκο, παρά το γεγονός ότι το νόμισμα εξασθένησε στη διάρκεια του καλοκαιριού μετά τη μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v