Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Σιγκαπούρη αναστέλλει το εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα

Η Σιγκαπούρη είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας. Η παραβίαση των απαγορεύσεων τιμωρείται με πρόστιμο ως και 200.000 δολαρίων ή τέσσερις φορές την αξία του εμπορεύματος.

H Σιγκαπούρη αναστέλλει το εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα
Η Σιγκαπούρη έχει αναστείλει τις εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, ακολουθώντας τους υπόλοιπους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της Πιονγκγιάνγκ.

Η απόφαση λήφθηκε δύο περίπου μήνες μετά την επιβολή κυρώσεων σε επιχειρήσεις και πρόσωπα στην Βόρεια Κορέα από τον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων και δύο οντοτήτων στη Σιγκαπούρη.

«Η Σιγκαπούρη θα απαγορεύσει το εμπόριο όλων των αγαθών από ή προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι τελωνειακές αρχές της χώρας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η επανειλημμένη παραβίαση των απαγορεύσεων τιμωρείται με πρόστιμο ως και 200.000 δολαρίων ή τέσσερις φορές την αξία του εμπορεύματος, καθώς και φυλάκιση τριών ετών.

Η Σιγκαπούρη είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας. Οι Φιλιππίνες, ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, ανέστειλαν το εμπόριο με την Β. Κορέα το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v