Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kάρνεϊ (BoE): Στέλνει σήμα για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων

Tο Brexit μπορεί να επηρεάσει την βρετανική οικονομία, αλλά ο ουσιαστικός οικονομικός αντίκτυπος θα γίνει γνωστός μόνο μετά από πολύ καιρό, δήλωσε ο διοικητής της BoE, Μαρκ Κάρνεϊ.

Kάρνεϊ (BoE): Στέλνει σήμα για δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα αναγκαστεί πιθανότατα να αντλήσει τα επιτόκια δύο φορές ακόμα τα επόμενα χρόνια αν η βρετανική οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται, δήλωσε την Πέμπτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μαρκ Κάρνεϊ.

«Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η οικονομία. Αν εξελιχθεί με βάση τις προβλέψεις μας, πιθανότατα θα αυξήσουμε τα επιτόκια δύο φορές τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Κάρνεϊ στην εφημερίδα Liverpool Echo.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως το Brexit μπορεί να επηρεάσει την βρετανική οικονομία, αλλά «ο ουσιαστικός οικονομικός αντίκτυπος της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει γνωστός μόνο μετά από πολύ καιρό».

Η BoE αύξησε τον Νοέμβριο τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 10 χρόνια. Ο κ. Κάρνεϊ είχε δηλώσει τότε πως συμφωνεί με τους επενδυτές που βλέπουν δύο επιπλέον αυξήσεις τα επόμενα τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v