Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Bόρεια Κορέα αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά όπλα

Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ θα συνεχιστεί ως πρόληψη ενάντια σε μια αμερικάνικη πυρηνική απειλή, για όσο θα συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν.Κορέας, δήλωσε αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας στο Reuters.

H Bόρεια Κορέα αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά όπλα

H Βόρεια Κορέα απέκλεισε την Παρασκευή το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον για όσο διάστημα συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, λέγοντας πως το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ θα συνεχιστεί ως πρόληψη ενάντια σε μια αμερικάνικη πυρηνική απειλή. 

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν την Παρασκευή να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια ειρηνική λύση στην πυρηνική κρίση της Βόρειας Κορέας. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters o Χαν Τάε Σονγκ, εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, τόνισε: «Για όσο καιρό συνεχίζει η επιθετική πολιτική ενάντια στη χώρα μου από τις ΗΠΑ και για όσο καιρό συνεχίζονται τα παιχνίδια πολέμου δίπλα μας, τότε δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν έχει πληροφορίες για το πότε η Βόρεια Κορέα θα δοκιμάσει ξανά βαλιστικούς πυραύλους, μετά την τελευταία δοκιμή πριν από δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v