Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αποτυχία συνασπισμού στη Γερμανία είναι... άσχημα νέα για τη Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός χάνει μία σύμμαχο, την Άγκελα Μέρκελ. Εάν προκηρυχθούν εκλογές, περιορίζονται οι κινήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου και η ευελιξία που μπορεί να έδειχνε στο Brexit.

Η αποτυχία συνασπισμού στη Γερμανία είναι... άσχημα νέα για τη Μέι

Η Άγκελα Μέρκελ ήταν σύμμαχος της Τερέζα Μέι. Στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου μήνα είχε να πει τα πιο ευγενικά λόγια για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, και όχι μόνο οι Βρετανοί, λένε από τον περασμένο Μάρτιο ότι μόνο μετά τις γερμανικές εκλογές θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στο Brexit. Αν η αποτυχία συνασπισμού οδηγήσει σε νέα εκλογική διαδικασία, θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη, για να έχουμε τελικό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το Brexit, τον Μάρτιο του 2019. 

Η Γερμανία, όπως και η υπόλοιπη ΕΕ, έχει παραδώσει στον διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ την ευθύνη για τη διαδικασία του Άρθρου 50, βάσει της οποίας θα συμφωνηθεί το διαζύγιο. Αλλά, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ηγέτες αποφασίζουν πώς πρέπει να προχωρήσουν οι συνομιλίες και ποια μηνύματα πρέπει να σταλούν στη Βρετανία. Αν η Μέρκελ επρόκειτο να επιδείξει κάποια ευελιξία, η ικανότητά της να το κάνει αυτό τώρα περιορίζεται, ειδικά αν πρόκειται να αντιμετωπίσει και άλλες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v