Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Σταϊνμάγερ για συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Ο Γερμανός πρόεδρος τόνισε πως θα έχει συνομιλίες με όλους τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στις διερευνητικές επαφές, αλλά και με το SPD. Υπέρ των εκλογών ο Σουλτς. Στηρίζουν κυβέρνηση μειοψηφίας οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.

Εκκληση Σταϊνμάγερ για συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Τα κόμματα δεν πρέπει να επιστρέψουν την εντολή στους ψηφοφόρους, δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως πρέπει να επανεξετάσουν τη βούλησή τους να σχηματίσουν κυβέρνηση. 

Όλα τα κόμματα που εκλέχτηκαν στο γερμανικό κοινοβούλιο έχουν υποχρέωση να εξυπηρετήσουν το κοινό συμφέρον και τη χώρα, υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως θα έχει συνομιλίες με όλους τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στις διερευνητικές επαφές, καθώς και άλλων κομμάτων, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους γερμανικών θεσμών. 

Σουλτς: Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν τον λόγο

Μετά την αποτυχία των τριών κομμάτων να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση, δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν φοβάται τη διενέργεια εκλογών. Ο Γερμανός πολιτικός ανέφερε πως θα είναι και τον Δεκέμβριο πρόεδρος του κόμματος, αλλά πρόσθεσε πως θα ανακοινώσει αργότερα αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την καγκελαρία.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών σημείωσε πως θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Όπως επισήμανε, η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί του.

FDP: Θα υποστηρίζαμε κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τη Μέρκελ

Μετά τη χτεσινοβραδινή αποτυχία των διερευνητικών συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Μάρκο Μπούσμαν, γενικός διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, δήλωσε σήμερα στην Bild ότι το FDP θα ήταν διατεθειμένο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό την κα Μέρκελ, «εάν υπάρχουν ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε φονταμενταλιστική αντιπολίτευση αλλά εποικοδομητική», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v