Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toυρκία: Σε επίπεδα ρεκόρ η απόδοση του 10ετους

Η απόδοση του τουρκικού 10ετους ομολόγου σε τοπικό νόμισμα σημείωσε άνοδο 33 μονάδων βάσης στο 12,53%. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου η τουρκική λίρα.

Toυρκία: Σε επίπεδα ρεκόρ η απόδοση του 10ετους

Η τιμή του 10ετους τουρκικού ομολόγου υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο τη Δευτέρα, ενώ η τουρκική λίρα διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή τους έτους, με τους επενδυτές να έχουν αποθαρρυνθεί από την κλιμάκωση των εντάσεων με τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης κατηγόρησε τη Δευτέρα τις ΗΠΑ για εμπλοκή σε μια ξεκάθαρη συνωμοσία κατά της Τουρκίας με τις κατηγορίες κατά Τούρκων πολιτών για παραβίαση κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η απόδοση του τουρκικού 10ετους ομολόγου σε τοπικό νόμισμα, η οποία ενισχύεται όταν υποχωρεί η τιμή, σημείωσε άνοδο 33 μονάδων βάσης στο 12,53%.

Η τουρκική λίρα διολίσθησε 1% στις 3,91 λίρες/δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο τουρκο-ιρανός επιχειρηματίας Ρέζα Ζάραμπ και άλλοι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομίας και στελέχη κρατικής τράπεζας, έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή σε κύκλωμα που έκανε αγοραπωλησίες χρυσού με το Ιράν, παραβιάζοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ο κ. Ζαράμπ αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v