Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi και BNP χαμηλότερα στη λίστα με τις σημαντικότερες συστημικές τράπεζες

Καμία τράπεζα στην κατηγορία 5 -το υψηλότερο επίπεδο συστημικής σημασίας. Μόνη η JPMorgan στην κατηγορία 4, ενώ η Citi κατέβηκε στην κατηγορία 3 και η BNP Paribas στην κατηγορία 2.

Citi και BNP χαμηλότερα στη λίστα με τις σημαντικότερες συστημικές τράπεζες

Η Citigroup και η BNP Paribas κατέβηκαν μία θέση στον τελευταίο κατάλογο των πιο συστημικά σημαντικών τραπεζών του κόσμου, που καταρτίζει ετησίως το διεθνές Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι τράπεζες με το υψηλότερο επίπεδο συστημικής σημασίας -της κατηγορίας 5- πρέπει να διακρατούν επιπλέον κεφάλαια ύψους 3,5%, οι τράπεζες της κατηγορίας 4 επιπλέον κεφάλαια 2,5%, της κατηγορίας 3 επιπλέον κεφάλαια 2%, της κατηγορίας 2 επιπλέον 1,5% και της κατηγορίας 1, 1%.

Φέτος η JPMorgan βρίσκεται μόνη της στην κατηγορία 4, καθώς η Citi κατέβηκε στην κατηγορία 3, στην οποία βρίσκονται επίσης η Deutsche Bank, η Bank of America και η HSBC, ενώ στην κατηγορία 5 δεν βρίσκεται καμία τράπεζα.

Η BNP Paribas κατέβηκε στην κατηγορία 2.

Ο αριθμός των τραπεζών στη λίστα παραμένει 30, μετά την αντικατάσταση της γαλλικής BCPE από την Royal Bank of Canada στην κατηγορία 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v