Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τιμωρεί τον υπεύθυνο Ενόπλων Δυνάμεων

Υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Κορέας τιμωρούνται από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα. Κατηγορούνται για «ανήθικη συμπεριφορά». Επανεκπαίδευση και επανεξέταση της βορειοκορεατικής ιδεολογίας τους.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τιμωρεί τον υπεύθυνο Ενόπλων Δυνάμεων

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο στρατό της Βόρειας Κορέας έχουν τιμωρηθεί για «ανήθικη συμπεριφορά», σύμφωνα με βουλευτή της Νότιας Κορέας.

Άτυπη ενημέρωση της Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας προσδιόρισε τους δύο αξιωματούχους ως τον Hwang Pyong So, διευθυντή του Γενικού Πολιτικού Γραφείου της Βόρειας Κορέας και τον αναπληρωτή του, Kim Won Hong.

Δεν είναι σαφές με ποιον τρόπο ακριβώς ο Hwang και ο αναπληρωτής του θα «πειθαρχήσουν», αλλά σύμφωνα με όσα είπε αναλυτής στο CNN, θα πρέπει να υποβληθεί σε επανεκπαίδευση, η οποία πιθανόν να περιλαμβάνει μια περίοδο επανεξέτασης της βορειοκορεατικής ιδεολογίας.

"Παίζει μουσικές καρέκλες με βασικές θέσεις", δήλωσε ο Αντρέι Λάνκοφ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kookmin στη Σεούλ και διευθυντής του NKNews.org. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θέλει κανέναν από τους στρατιωτικούς να παραμείνει υπεύθυνος για πολύ καιρό ... Είναι λαμπρός, κυνικός, βάναυσος και αποτελεσματικός», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πριν από την τιμωρία του, ο Hwang ήταν ένας από τους τρεις αξιωματούχους κάτω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, υπεύθυνος των ενόπλων δυνάμεων, καθώς οι άλλοι δύο είναι ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, σύμφωνα με τον καθηγητή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v