Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας ξεπέρασε το Facebook!

Πώς το Tencent «νικά» τον κολοσσό Facebook. Υπερδιπλασιάστηκε η αξία των μετοχών της κινεζικής εταιρείας. Στα 522 δισ. δολάρια η πρώτη, την ώρα που η δεύτερη αξίζει σήμερα λίγο πάνω από 519 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας ξεπέρασε το Facebook!

Οι μετοχές του Tencent έκλεισαν με άνοδο 2% στο Χονγκ Κονγκ, εκτιμώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παιχνίδια σε περίπου 522 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το FactSet. Το Facebook αξίζει σήμερα λίγο περισσότερο από 519 δισ. δολάρια.

Το Tencent, που είναι γνωστό για το messenger στο κινητό, το WeChat, σύμφωνα με το CNN, απειλεί να αφήσει πίσω του τον ανταγωνιστή του στη Silicon Valley, μετά από μια συγκλονιστική χρονιά, που είδε την τιμή της μετοχής του να υπερδιπλασιάζεται. Και τώρα, οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην είσοδο της εταιρείας σε κινητά παιχνίδια και video streaming.

Κι ενώ το Tencent ξεπερνάει το Facebook από άποψη αξίας, εξακολουθεί να μένει πίσω, καθώς το Facebook  παραμένει το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, με περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, την ώρα που το Tencent είναι ελάχιστα γνωστό εκτός Κίνας και παρόλο που το WeChat έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Η κινεζική εταιρεία απολαμβάνει επίσης μια καλή θέση στην εγχώρια αγορά της, όπου οι... αντίπαλοι από τη Δύση όπως το Facebook και το Twitter μπλοκάρονται από την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v