Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Πλήρωσε $100.000 σε χάκερ για να κρύψει μεγάλη υποκλοπή στοιχείων

Προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών υπέκλεψαν χάκερ τον Οκτώβριο του 2016. Η εταιρεία πλήρωσε 100.000 δολάρια στους χάκερ, για να σώσει την κατάσταση. Δεν πήραν στοιχεία από πιστωτικές κάρτες, λέει η Uber.

Uber: Πλήρωσε $100.000 σε χάκερ για να κρύψει μεγάλη υποκλοπή στοιχείων

Χάκερ έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών από την Uber Technologies Inc. Πρόκειται για τεράστια παραβίαση, που η εταιρεία απέκρυψε για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία απομάκρυνε τον αρχηγό ασφαλείας και έναν από τους αναπληρωτές του, καθώς είχαν αποκρύψει το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Uber πλήρωσε 100.000 δολάρια στους χάκερ, για να μην αποκαλύψουν το θέμα.

Τα δεδομένα που δέχθηκαν επίθεση τον Οκτώβριο του 2016 περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς 50 εκατομμυρίων επιβατών της Uber σε όλο τον κόσμο, ανέφερε η εταιρεία στο Bloomberg.

Επίθεση δέχθηκαν και τα προσωπικά δεδομένα περίπου 7 εκατομμυρίων οδηγών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 600.000 αριθμών αδειών οδήγησης των ΗΠΑ. Δεν υπήρξε πρόσβαση σε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, στοιχεία τοποθεσίας ή άλλα δεδομένα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Uber λέει ότι είχε νόμιμη υποχρέωση να αναφέρει την επίθεση στους ρυθμιστικούς φορείς και στους οδηγούς των οποίων έχουν ληφθεί οι αριθμοί αδείας, ενώ «αναγκάστηκε» να πληρώσει τους χάκερ έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η επίθεση.

Σύμφωνα με την Uber, δεν πιστεύει ότι οι πληροφορίες  χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις ταυτότητες των δραστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v