Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SRB: Κεφαλαιακό έλλειμμα 117 δισ. σε 76 τράπεζες της ευρωζώνης

Οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης θα πρέπει να αντλήσουν νέα κεφάλαια σε διάστημα τεσσάρων ετών. Τι προβλέπεται για τα ομόλογα που υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο.

SRB: Κεφαλαιακό έλλειμμα 117 δισ. σε 76 τράπεζες της ευρωζώνης

Οι ρυθμιστικές αρχές της ευρωζώνης ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα επιβάλλουν δεσμευτικούς στόχους για τις μεγάλες τράπεζες του μπλοκ, οι οποίοι θα τις αναγκάζουν να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους «μαξιλάρια» σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Το Ενιαίο Συμβούλιο Εκκαθάρισης (SRB) ανέφερε ότι για πρώτη φορά θα θέσει «δεσμευτικούς στόχους για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων και πιο πολύπλοκων τραπεζικών ομίλων στην ευρωζώνη».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το SRB δεν κατονόμασε τις τράπεζες που θα πρέπει να πιάσουν τους στόχους, αλλά υπολόγισε ότι υπάρχει έλλειμμα 117 δισ. ευρώ για 76 τράπεζες. Την προηγούμενη χρονιά είχε υπολογίσει το έλλειμμα στα 112 δισ. ευρώ. Το ακριβές ποσό του επιπλέον κεφαλαίου που θα μπει στην άκρη θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε αξιωματούχος. 

Τόνισε επίσης ότι το χρέος που υπόκειται στην νομοθεσία κρατών εκτός Ε.Ε. μπορεί να μην ληφθεί υπόψη ως «κεφαλαιακό μαξιλάρι». Αυτό σημαίνει ότι τα ομόλογα που υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο θα πρέπει να αντικατασταθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v