Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Λεπέν καταγγέλλει τράπεζες για πόλεμο κατά Εθνικού Μετώπου

Οι χρηματοοικονομικές ολιγαρχίες προσπαθούν να καταπνίξουν την αντιπολίτευση και προσπαθούν να παρέμβουν στην γαλλική δημοκρατία, υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου η Μαρίν Λεπέν.

H Λεπέν καταγγέλλει τράπεζες για πόλεμο κατά Εθνικού Μετώπου

Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κατηγόρησε τις τράπεζες ότι κυνηγούν το κόμμα της, υποστηρίζοντας πως έχουν κλείσει λογαριασμοί που ανήκουν σε αυτήν και το Εθνικό Πόλεμο.

Όπως μεταδίδει το Politico, η κα. Λεπέν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η Societe Generale, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, ενημέρωσε αυτήν και άλλα μέλη του Εθνικού Μετώπου πως θέλει να τερματίσει την συνεργασία τους.

Σύμφωνα με την κα. Λεπέν, ο επικεφαλής της HSBC την κάλεσε για να της πει ότι η τράπεζα κλείνει τον προσωπικό της λογαριασμό.

Οι Société Générale και HSBC δεν έχουν επιβεβαιώσει ούτε έχουν διαψεύσει το κλείσιμο των λογαριασμών και σύμφωνα με το Reuters αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, επικαλούμενες το τραπεζικό απόρρητο.

Η κα. Λεπέν χαρακτήρισε την κίνηση για τον «αποκλεισμό» μελών του κόμματος ως «πολιτική απόφαση». Κάλεσε επίσης τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παρέμβει. 

«Οι χρηματοοικονομικές ολιγαρχίες προσπαθούν να καταπνίξουν την αντιπολίτευση και προσπαθούν να παρέμβουν στην γαλλική δημοκρατία» σημείωσε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v