Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Facebook θα ενημερώνει χρήστες αν έπεσαν θύμα ρωσικής προπαγάνδας

Eιδικό εργαλείο το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες αν ακολούθησαν ρωσική προπαγάνδα θα αναπτύξει το Facebook ως το τέλος του έτους. Περίπου 150 εκατ. υπολογίζεται ότι επηρεάστηκαν από ψεύτικους λογαριασμούς.

Το Facebook θα ενημερώνει χρήστες αν έπεσαν θύμα ρωσικής προπαγάνδας

To Facebook θα δείξει στους χρήστες του ποιες σελίδες ή λογαριασμούς ρωσικής προπαγάνδας ακολούθησαν στο κοινωνικό δίκτυο, απαντώντας σε αίτημα Γερουσιαστών των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το εργαλείο θα έχει εμφανιστεί ως το τέλος του έτους στο κέντρο στήριξης του Facebook. Θα απαντάει στο ερώτημα του χρήστη: «Πως μπορώ να δω αν έκανα like ή ακολούθησα μια σελίδα του Facebook ή του Instagram που δημιουργήθηκε από την Διαδικτυακή Υπηρεσία Έρευνας (IRA);».

Η IRA είναι η ρωσική εταιρεία που δημιούργησε χιλιάδες αναρτήσεις από ψεύτικους λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών. Οι χρήστες θα βλέπουν μια λίστα των ψεύτικων λογαριασμών που ακολούθησαν, αν ακολούθησαν, από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Αύγουστο του 2017.

To κοινωνικό δίκτυο υπολογίζει ότι περίπου 150 εκατ. χρήστες επηρεάστηκαν. 

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως ξένοι παράγοντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν διχόνοια και διχασμό χρησιμοποιώντας το Facebook πριν και μετά τις εκλογές του 2016» ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση της.

Το Facebook θα δείχνει μόνο τα ονόματα των σελίδων και των λογαριασμών, όχι το περιεχόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v