Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed ετοιμάζεται για νέα αύξηση επιτοκίων

Μια ακόμα αύξηση του επιτοκίου θα είναι πιθανότατα αναγκαία βραχυπρόθεσμα εκτιμούν τα μέλη της Fed, σύμφωνα με πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης. Συνεχίζει να προβληματίζει ο χαμηλός πληθωρισμός.

H Fed ετοιμάζεται για νέα αύξηση επιτοκίων

Οι αξιωματούχοι της Fed υποστήριξαν στην τελευταία τους συνάντηση ότι πιθανότατα θα αυξήσουν τα επιτόκια σε «βραχυπρόθεσμα ορίζοντα» λόγω της ενίσχυσης της οικονομίας, αν και αρκετοί επισήμαναν πως η στήριξη τους θα εξαρτηθεί από το αν κινηθεί υψηλότερα ο πληθωρισμός.

«Οι συμμετέχοντες ανέμεναν ισχυρή ανάπτυξη στις καταναλωτικές δαπάνες βραχυπρόθεσμα, η οποία θα υποστηριζόταν από την διαρκή ισχύ της αγοράς εργασίας» αναφέρεται στα πρακτικά. «Πολλοί συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι μια ακόμα αύξηση στο επιτόκιο θα είναι πιθανότατα αναγκαία βραχυπρόθεσμα» σημειώνεται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ορισμένα μέλη της Fed εξέφρασαν ανησυχία για το outlook του πληθωρισμού, τονίζοντας πως θα περιμένουν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία για να αποφασίσουν ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την επόμενη αύξηση. 

Εν τω μεταξύ, ένας μικρός αριθμός αξιωματούχων πρότεινε να υιοθετήσει η κεντρική τράπεζα ένα νέο πλαίσιο για τον πληθωρισμό, επιτρέποντας στις τιμές να παραμείνουν πάνω από το στόχο του 2% για ένα διάστημα, ως αντιστάθμισμα για την περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v