Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Εριξε $130 δισ. στην αγορά η κεντρική τράπεζα

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες τροφοδότησε το σύστημα για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να εξομαλύνει την πορεία των ομολόγων. Προσπάθεια να εξισορροπηθεί η ψυχολογία με την ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους.

Κίνα: Εριξε $130 δισ. στην αγορά η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει ρίξει σχεδόν 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά τις δύο τελευταίες εβδομάδες για να εξομαλύνει την πορεία των ομολόγων. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας επιδιώκει να εξισορροπήσει την ψυχολογία της αγοράς με την ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους.

Με αυτή την κίνηση επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε μια λεπτή γραμμή, ανάμεσα στον περιορισμό του χρέους και την διατήρηση της ομαλότητας.

Σύμφωνα με το CNBC, την περασμένη εβδομάδα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε κεφάλαια συνολικού ύψους 810 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν (122,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πέντε μέρες ημερησίων πράξεων διαχείρισης ρευστότητας.

Αυτές οι ενέργειες, οι οποίες αντιπροσώπευαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή αύξηση από τον Ιανουάριο, ήταν εν μέρει η αντίδραση του Πεκίνου στις αποδόσεις των δεκαετών κρατικών ομολόγων του, οι οποίες έφτασαν σε υψηλές τιμές, ανέφεραν οι ειδικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v