Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήξερε η Uber για την επίθεση από χάκερς δύο μήνες νωρίτερα;

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, η εταιρεία είχε ενημερωθεί για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων δύο μήνες νωρίτερα από τη μέρα που ενημέρωσε τον κόσμο. Η εταιρεία είναι σε συνομιλίες για deal 10 δισ. δολαρίων.

Ήξερε η Uber για την επίθεση από χάκερς δύο μήνες νωρίτερα;

Η Uber Technologies Inc δήλωσε ότι συζήτησε την επίθεση από τους χάκερς και την τεράστια παραβίαση δεδομένων με τον πιθανό επενδυτή SoftBank Group Corp, πριν την ανακοίνωση στον κόσμο την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, η  εταιρεία προσπαθεί να ολοκληρώσει συμφωνία στην οποία η ιαπωνική εταιρεία θα επενδύσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια (7,52 δισ. λίρες στερλίνες) για τουλάχιστον 14 % της Uber.

«Ενημερώσαμε τη SoftBank ότι ερευνούμε παραβίαση δεδομένων, καθώς είχαμε καθήκον να το αποκαλύψουμε σε έναν πιθανό επενδυτή, παρόλο που οι πληροφορίες μας ήταν προκαταρκτικές και ελλιπείς», δήλωσε η Uber.

«Διευκρινίσαμε επίσης ότι η έρευνα μας ήταν σε εξέλιξη. Μόλις ολοκληρώθηκε η εσωτερική μας έρευνα και είχαμε πληρέστερη κατανόηση των γεγονότων, το αποκαλύψαμε στις ρυθμιστικές αρχές και τους πελάτες μας», τονίζει η εταιρεία.

Η Uber περιέγραψε τη συζήτησή της με τη SoftBank, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει ρεπορτάζ της Wall Street Journal της Πέμπτης, στο οποίο η εφημερίδα λέει ότι συνέβη πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.  Ανώνυμες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα, ότι έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες μεταξύ της χρονικής στιγμής που ο Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Khosrowshahi έμαθε για την επίθεση από τους χάκερς και της στιγμής που το αποκάλυψε.

Η Uber πάντως δεν έχει πει πότε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Khosrowshahi έμαθε για πρώτη φορά την παραβίαση και δεν αποκαλύπτει την ημερομηνία που ενημέρωσε τη SoftBank.

O διευθύνων σύμβουλος της Uber πάντως τα έχει βρει δύσκολα, καθώς το τελευταίο διάστημα και από τότε που ανέλαβε καθήκοντα το καλοκαίρι, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για την εταιρεία, με τους φόβους για στροφή των πελατών της στην ανταγωνιστική Lyft Inc. (η οποία επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς) να αυξάνονται τελευταία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v