Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Προσφορά για το 14% από τη Softbank

Σήμερα η πρόταση του ομίλου επενδυτών για τις μετοχές της εταιρείας. Μειωμένη σε σχέση με την πιο πρόσφατη αποτίμησή της, που ήταν στα 68,5 δισ. δολάρια. Εάν ολοκληρωθεί το deal, θα γίνουν αλλαγές στην ηγεσία της Uber.

Uber: Προσφορά για το 14% από τη Softbank

Η SoftBank Group Corp της Ιαπωνίας προτείνει να αγοράσει μετοχές της Uber Technologies Inc με έκπτωση 30%, αποτιμώντας την στα 48 δισ. δολάρια, έναντι της πιο πρόσφατης αποτίμησής της στα 68,5 δισ. δολάρια.

Η επένδυση, η οποία εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Uber τον Οκτώβριο, θα προκαλέσει αλλαγές στην ηγεσία της, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το διοικητικό συμβούλιο από 11 σε 17 διευθυντές και να μειωθεί η επιρροή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Travis Kalanick.

Οι επενδύσεις και οι κινήσεις του συμβουλίου υποστηρίζονται από το νέο επικεφαλής κ. Khosrowshahi και έρχονται ύστερα από σκάνδαλα και αλλαγές στην Uber, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης την περασμένη εβδομάδα ότι τα στελέχη κάλυπταν μεγάλη επίθεση από χάκερ το 2016.

Ο όμιλος επενδυτών με επικεφαλής τη SoftBank και την Dragoneer Investment Group σχεδιάζει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 14% της εταιρείας. Η προσφορά θα ξεκινήσει σήμερα, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ενώ οι επενδυτές έχουν σχεδόν ένα μήνα για να απαντήσουν.

Ο όμιλος επενδυτών θα αποκτήσει δύο από τις νέες έδρες του διοικητικού συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα διατεθούν σε ανεξάρτητους διευθυντές.

Εάν δεν υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, η SoftBank, που αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσει ξεχωριστή επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στην εταιρεία, μπορεί να φύγει από τη συμφωνία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v