Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa: Παραχωρήσεις για να κλείσει το deal με την Air Berlin

Γιατί οι ρυθμιστικές αρχές των Βρυξελλών φοβούνται τη συμφωνία, τις επιπτώσεις της στο μονοπώλιο και τι αναμένεται να προκαλέσει στην αγορά. Να πουλήσει δρομολόγια θα πρέπει η Lufthansa, για να κερδίσει την έγκριση του deal.

Lufthansa: Παραχωρήσεις για να κλείσει το deal με την Air Berlin

Η Lufthansa πρέπει να προσφέρει σημαντικές παραχωρήσεις για να κερδίσει την έγκαιρη έγκριση των Βρυξελλών όσον αφορά την αγορά της Air Berlin, σύμφωνα με τους Financial Times. Ένα deal που οι ρυθμιστικές αρχές φοβούνται ότι ενδέχεται να πλήξει τον ανταγωνισμό και να αυξήσει τις τιμές.

Τον Οκτώβριο, ο γερμανικός όμιλος συμφώνησε να αγοράσει το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων της Air Berlin, για περίπου 210 εκατ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν και την αυστριακή αεροπορική εταιρεία Niki καθώς και 20 άλλα αεροπλάνα.

Η συμφωνία θα αυξήσει το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά και μάλιστα αναμένεται να φέρει και μονοπώλια σε ορισμένες διαδρομές, δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τον περασμένο μήνα.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ανησυχούν ότι η κίνηση θα αυξήσει τις τιμές και θα μειώσει τις επιλογές των καταναλωτών. Οι τιμές των γερμανικών αεροπορικών εισιτηρίων αυξήθηκαν σημαντικά από τότε που η Air Berlin πτώχευσε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων (VDR).

Για να κερδίσει την άδεια για τη συμφωνία, η Lufthansa πιθανότατα θα πρέπει να πουλήσει κάποια δρομολόγια και ίσως ακόμη και όλα της αεροπορικής εταιρείας Niki, σύμφωνα με πηγές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v