Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan

Σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan, οι επενδυτές δεν πρέπει να αποχωρήσουν από τις μετοχές παρά το ράλι που προηγήθηκε. «Δεν έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους», σημειώνουν.

«Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan

Οι επενδυτές που μπαίνουν στον πειρασμό να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους και να αποχωρήσουν από τις αγορές μετά από τέτοια καλή χρονιά, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής μετοχών της JP Morgan.

Η δυναμική της ανάπτυξης ενδέχεται να αρχίσει να υποχωρεί, αλλά η δραστηριότητα εξακολουθεί να παραμένει υψηλότερη από την τάση, γεγονός που σημαίνει ότι τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μετά τη φετινή ανάκαμψη, σύμφωνα με τους Mislav Matejka και Emmanuel Cau.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης MSCI World έχει ανέβει 20% μέχρι στιγμής στο 2017, αν υπολογιστούν και τα μερίσματα, καθιστώντας τις μετοχές μακράν την καλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Με τους δείκτες αποτίμησης να «τεντώνονται» και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το επόμενο έτος, ορισμένοι επενδυτές αγχώνονται, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις αναδυόμενες αγορές, πρόσφατα βίωσαν ένα πισωγύρισμα.

«Οι πολλαπλασιαστές δεν δείχνουν φθηνοί σε απόλυτους όρους», σημειώνουν οι αναλυτές. «Αλλά σχετικά με τα ομόλογα και το χρέος, βρίσκουμε ότι οι μετοχές εξακολουθούν να προσφέρουν περίπου «κενό αποτίμησης» 300 μονάδων βάσης, και αυτό μόνο για να φτάσουμε στην εύλογη αξία». 

Όσον αφορά στη νομισματική σύσφιξη το 2018, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της JP Morgan ανέφεραν ότι είναι σε αρχικά στάδια και ότι η καμπύλη απόδοσης των ΗΠΑ μάλλον δεν θα αντιστραφεί, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του επόμενου έτους. Ιστορικά, οι μετοχές δεν «έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο, προτού η καμπύλη απόδοσης αντιστραφεί», έγραψαν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v