Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Κλήτευση από εισαγγελέα για τον πελάτη Ντόναλντ Τραμπ

O εισαγγελέας ζήτησε από την τράπεζα τα στοιχεία της πελατειακής σχέσης με τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς εμβαθύνεται η έρευνα σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ. Συνεντεύξεις και με άλλους ανθρώπους του Λευκού Οίκου.

Deutsche Bank: Κλήτευση από εισαγγελέα για τον πελάτη Ντόναλντ Τραμπ

Η Deutsche Bank  έλαβε κλήτευση από τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller για τις σχέσεις της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε ένδειξη ότι η έρευνα του Mueller σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ έχει εμβαθύνει.

Ο Mueller ζήτησε από την τράπεζα να δώσει τα στοιχεία της πελατειακής σχέσης με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κλήτευση που ελήφθη πριν από μερικές εβδομάδες υποχρεώνει την τράπεζα να υποβάλει έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις δουλειές με τον Τραμπ και την οικογένειά του.

Η Deutsche Bank πάντως αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η έρευνα του Mueller φαίνεται να εισέρχεται σε νέα φάση, μετά και την παραδοχή του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ για την εθνική ασφάλεια Michael Flynn, για ψευδορκία στο FBI.

Η ομάδα του Mueller, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κάνει συνεντεύξεις και με άλλους ανθρώπους του Λευκού Οίκου τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού Reince Priebus, ο πρώην εκπρόσωπος Sean Spicer και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Keith Kellogg.

Ο Τραμπ όφειλε στην Deutsche Bank περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από τις συναλλαγές του για ακίνητα, πριν μετακομίσει στον Λευκό Οίκο. Οι Δημοκράτες, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Maxine Waters της Καλιφόρνιας, εδώ και μήνες πιέζουν για περισσότερη διαφάνεια, όσο αφορά τη σχέση του προέδρου με την τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v