Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η General Electric θα κόψει 12.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισ. δολαρίων, η εταιρεία προχωράει σε απολύσεις 12.000 εργαζομένων παγκοσμίως. Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία και την Ελβετία δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από όλους. Ποιοι παράγοντες επηρέασαν την αγορά.

Η General Electric θα κόψει 12.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Η αμερικανική εταιρεία General Electric ξεκίνησε τις περικοπές, κόβοντας 12.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από συνδικαλιστικές ενώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, σκοπός είναι η εξοικονόμηση 1 δισ. δολαρίων το 2018. Οι εργαζόμενοι στην Ελβετία και τη Γερμανία πλήττονται πιο σοβαρά από όλους.

«Η απόφαση ήταν επώδυνη, αλλά απαραίτητη για την GE Power, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οδηγεί σε σημαντικά χαμηλότερους όγκους προϊόντων και υπηρεσιών», δήλωσε ο Russell Stokes, επικεφαλής της GE Power.

Η ζήτηση νέων θερμοηλεκτρικών σταθμών μειώθηκε δραματικά σε όλες τις πλούσιες χώρες, δήλωσε η GE, ενώ οι παραδοσιακοί πελάτες έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους λόγω της επιδείνωσης της αγοράς και της αβεβαιότητας σχετικά με τα μελλοντικά μέτρα για την κλιματική πολιτική.

Σχεδόν κανένα πρότζεκτ δεν έχει γίνει στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η GE, την ώρα που ο αυξημένος ανταγωνισμός από την Ασία έχει αυξήσει τις πιέσεις στις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v