Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Σουλτς για τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

Ο αρχηγός του SPD δήλωσε πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενταχθούν σε μια ομοσπονδιακή ένωση ή να φύγουν από το μπλοκ. Επέκρινε τους αμερικάνικους τεχνολογικούς κολοσσούς για φοροαποφυγή.

Εκκληση Σουλτς για τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεσμευτούν στις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» ως το 2025, θέτοντας μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική ατζέντα ως προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε σε συνέδριο στο Βερολίνο την Πέμπτη πως θέλει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να συμφωνήσουν σε μια «συνταγματική συνθήκη» για την εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδιακής ένωσης και ότι όσες χώρες δεν την υπογράψουν θα πρέπει να αποχωρήσουν από το μπλοκ.

O ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επέκρινε επίσης τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες Apple, Facebook και Google, λέγοντας πως χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη για να διασφαλιστεί ότι θα μείνουν προσκολλημένες στους κανόνες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι η Ιρλανδία είναι και αυτή συνένοχη που επέτρεψε σε εταιρείες όπως η Apple να αποφύγουν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

Απηύθυνε επίσης έκκληση για τη θέσπηση της θέσης ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα καταπολεμήσει τη φοροαποφυγή. «Μόνο μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να αναγκάσει κολοσσούς όπως το Facebook και η Google να σεβαστούν τους κανόνες μας και τα βασικά μας δικαιώματα» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v