Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορικά κέντρα: Η Unibail αγόρασε τη Westfield έναντι $16 δισ.

Η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στην Ευρώπη, η Unibail, συμφώνησε να αγοράσει την αυστραλιανή εταιρεία Westfield. Η μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού και η μεγαλύτερη στην Αυστραλία, φέτος.

Εμπορικά κέντρα: Η Unibail αγόρασε τη Westfield έναντι $16 δισ.

Η Unibail-Rodamco SE, η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στην Ευρώπη, που μέχρι τις 30 Ιουνίου είχε στην κατοχή της  71 εμπορικά κέντρα στην Ευρώπη με περισσότερους από 6 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο, συμφώνησε να αγοράσει την Westfield Corp. της Αυστραλίας -που επίσης έχει στην κατοχή της πολλά εμπορικά κέντρα -για περίπου 15,8 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία, με έδρα το Παρίσι, προσέφερε συνδυασμό μετρητών και μετοχών, εκτιμώντας τη Westfield σε 10,01 αυστραλιανά δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 18% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας. 

Η Unibail κάνει τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού φέτος - και τη μεγαλύτερη στην Αυστραλία - καθώς οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων επιδιώκουν να ανταγωνιστούν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι μετοχές των εταιρειών αυτών έχουν πληγεί ιδιαίτερα την ώρα που επιταχύνεται το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, πιέζοντας τους επιχειρηματίες να φέρουν νέες ιδέες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v