Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Υπομονή συνιστά ο υπουργός Εργασίας για την μείωση της ανεργίας

Δεν μπορούμε να περιμένουμε έναν μεγάλο αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα, δήλωσε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν ο υπουργός Εργασίας, Μουριέλ Πουνικό.

Γαλλία: Υπομονή συνιστά ο υπουργός Εργασίας για την μείωση της ανεργίας

Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα αργήσουν να φέρουν αποτελέσματα, αλλά στο τέλος θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην μείωση της υψηλής ανεργίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη έχουν ενισχυθεί στη Γαλλία, αλλά η απασχόληση έχει σημειώσει περιορισμένα κέρδη. Το τρίτο τρίμηνο, η γαλλική οικονομία δημιούργησε μόλις 44.500 νέες θέσεις εργασίας, τις λιγότερες από το τρίτο τρίμηνο του 2015.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε έναν μεγάλο αντίκτυπο βραχυπρόθεσμα. Αυτό θα γίνει μόνο μεσοπρόθεσμα» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Μουριέλ Πενικό. Το ποσοστό της ανεργίας ενισχύθηκε στο 9,7% από 9,5% προηγουμένως.

Μόλις 2% από 1.000 Γάλλους εργοδότες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της ManpowerGroup σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες προσλήψεις το πρώτο τρίμηνο του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v