Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 5,8% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι προοπτικές για την αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη είναι καλές και για το επόμενο έτος. Τα στοιχεία του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μείωση της ανεργίας δίνουν ώθηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Άνοδος 5,8% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων κατέγραψαν άνοδο 5,8% τον προηγούμενο μήνα, καθώς τόσο τα νέα SUV από τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Peurgeot και Citroen, όσο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ασίας προσέλκυσαν αγοραστές, εν μέσω επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν σε 1,26 εκατ. οχήματα από 1,19 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, με έδρα τις Βρυξέλλες. Οι πωλήσεις στο ενδεκάμηνο κέρδισαν 4%, φτάνοντας τα 14,5 εκατ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ευρώπη είναι έτοιμη για το μεγαλύτερο ετήσιο όγκο δεκαετίας, βγαίνοντας από την παγκόσμια ύφεση και την κρίση χρέους κάποιων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μάστιζε την αγορά αυτοκινήτων για χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέβασε την εκτίμησή της για το ΑΕΠ γ' τριμήνου πριν από μία εβδομάδα, την ώρα που η ανεργία στην ευρωζώνη είναι σε χαμηλό εννέα ετών, δίνοντας ώθηση σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να δώσουν χρήματα για αυτοκίνητα.

«Η κρίση έχει αντιμετωπιστεί και το επόμενο έτος η ζήτηση θα συνεχίσει ανοδικά», λένε οι αναλυτές. «Η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης είναι καλή και τα επιτόκια είναι χαμηλά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v