Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλεισε το ντιλ της Disney με την 21st Century Fox

Η εξαγορά ενισχύει τα σχέδια της Disney για τη δημιουργία κυρίαρχης πλατφόρμας υπηρεσιών streaming, γεγονός που την καθιστά μεγαλύτερη απειλή για την Netflix. Ο Bob Iger θα παραμείνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney μέχρι το τέλος του 2021.

Εκλεισε το ντιλ της Disney με την 21st Century Fox

Η Walt Disney ανακοίνωσε την αγορά πολλών τμημάτων της 21st Century Fox έναντι 52,4 δισ. δολαρίων σε μετοχές. Η εταιρεία θα πάρει τα κινηματογραφικά στούντιο της Fox, το συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι Star TV στην Ασία, το δίκτυο Νational Geographic, καθώς και μετοχές στο Sky και άλλα αθλητικά δίκτυα.

Η εξαγορά ενισχύει τα σχέδια της Disney για τη δημιουργία κυρίαρχης πλατφόρμας υπηρεσιών streaming, γεγονός που την καθιστά μεγαλύτερη απειλή για την Netflix.

Ο Bob Iger θα παραμείνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney μέχρι το τέλος του 2021, κατόπιν αιτήματος του διοικητικού συμβουλίου και των δύο εταιρειών. Η Disney υπογράμμισε τη σημασία του Iger για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, λέγοντας σε δήλωσή της ότι «η παράταση της θητείας του είναι προς το συμφέρον της εταιρείας μας και των μετόχων μας».

Η συμφωνία δίνει τέλος στην πενηντάχρονη επέκταση στα μέσα ενημέρωσης του Rupert Murdoch, που σήμερα είναι 86 ετών.

Μετέτρεψε μια αυστραλιανή εφημερίδα που κληρονόμησε από τον πατέρα του στην ηλικία των 21 ετών, σε μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές και κινηματογραφικές αυτοκρατορίες παγκοσμίως.

Η αλλαγή στάσης του Rupert Murdoch και το πέρασμα από την αγορά περιουσιακών στοιχείων στην πώληση έχει προκαλέσει έκπληξη σε όσους περίμεναν να παραδώσει τις επιχειρήσεις του στους γιους του James και Lachlan.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v