Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ολλανδός Hans Vijlbrief νέος πρόεδρος του EwG

Ο νέος πρόεδρος του EwG είναι σύμβουλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Χωρίς ψηφοφορία η εκλογή του, μετά την παραίτηση των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ο Ολλανδός Hans Vijlbrief νέος πρόεδρος του EwG

Δύο διπλωμάτες της Eυρωπαϊκής Ένωσης ανέφεραν πως ο Hans Vijlbrief, αξιωματούχος στο ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Working Group.

Ο κ. Vijlbrief, ο διορισμός του οποίου θα επιβεβαιωθεί την Παρασκευή και θα επικυρωθεί επίσημα την επόμενη χρονιά, θα αντικαταστήσει τον Αυστριακό, Τomas Wieser, ο οποίος θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο μετά από έξι χρόνια. 

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο κ. Vijlbrief είναι αυτή τη στιγμή ο κύριος σύμβουλος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Με σπουδές οικονομικών, έχει αναλάβει διάφορες θέσεις στο ολλανδικό υπουργείο από το 2004. 

Ως πρόεδρος του  Eurogroup Working Group, ο κ. Vijlbrief θα αναλάβει επικεφαλής και της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, ενός μεγαλύτερου σώματος υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων από όλα τα 28 κράτη μέλη. 

Οι διπλωμάτες της Ε.Ε. ανέφεραν πως οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι για το ρόλο του EWG αποφάσισαν να ανοίξουν δρόμο για τον κ. Vijlbrief, καθιστώντας περιττή την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας.  

Ένας διπλωμάτης σημείωσε πως η διαδικασία επιλογής βασίστηκε στην αναγνώριση της ανάγκης για γεωγραφική ισορροπία σε θέσεις «κλειδιά» της Ε.Ε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v