Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στην ηγεσία της Airbus

Η εταιρεία ανακοίνωσε αλλαγές στα ανώτερα στελέχη της εν μέσω διερεύνησης υπόθεσης διαφθοράς, που σχετίζεται με μεσάζοντες σε πωλήσεις στρατιωτικών και εμπορικών αεροπλάνων. Οι έρευνες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές κυρώσεις.

Αλλαγές στην ηγεσία της Airbus

Η Airbus ανακοίνωσε αλλαγές στην ανώτατη διοίκησή της, με τα δύο ανώτερα στελέχη της να αναχωρούν, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για διαφθορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tom Enders πρόκειται να αποχωρήσει μετά τη λήξη της θητείας του τον Απρίλιο του 2019, την ώρα που και ο επικεφαλής Fabrice Bregier αναμένεται να φύγει τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Guillaume Faury, διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης ελικοπτέρων, θα πάρει τη θέση του Bregier ως επικεφαλής, αναλαμβάνοντας μετά την αποχώρηση του Tom Enders.

«Ήταν ένα μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι, αλλά τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσει η αλλαγή ηγεσίας», δήλωσε ο Tom Enders.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αλλαγές γίνονται εν μέσω ερευνών για δωροδοκία, που σχετίζεται με μεσάζοντες σε πωλήσεις στρατιωτικών και εμπορικών αεροπλάνων. Ο Enders, που γίνεται 59 ετών στις 21 Δεκεμβρίου, προειδοποίησε ότι οι έρευνες μπορεί να οδηγήσουν σε «σημαντικές κυρώσεις» την ώρα που προσπαθεί να πείσει τους ερευνητές στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι η Airbus κάνει σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v