Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ryanair θα «αναγνωρίσει» τα σωματεία πιλότων

Οι πιλότοι της εταιρείας με βάση το Δουβλίνο είχαν ψηφίσει υπέρ της ανάληψης συλλογικής δράσης, καθώς στα βασικά αιτήματά τους, εκτός από τα εργασιακά, ήταν και η αναγνώριση του δικού τους συλλογικού οργάνου.

H Ryanair θα «αναγνωρίσει» τα σωματεία πιλότων

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair δήλωσε ότι θα αναγνωρίσει τα σωματεία πιλότων, αποφεύγοντας έτσι πιθανές κινητοποιήσεις και αλλαγές στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά της - για σήμερα ήταν προγραμματισμένη τετράωρη στάση εργασίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία έχει στείλει επιστολές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καλώντας τους σε συζητήσεις για το πλαίσιο της διαδικασίας αναγνώρισης του σωματείου εργαζομένων.

Η Ryanair δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί με πιλότους που πετούν για ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες στην Ιρλανδία ή αλλού.

Οι πιλότοι της εταιρείας με βάση το Δουβλίνο είχαν ψηφίσει υπέρ της ανάληψης συλλογικής δράσης, ακολουθώντας τις κινήσεις των υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας σε άλλες χώρες. Το 95%  είχαν ταχθεί  υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας και κατά της αποδοχής των προτάσεων της εταιρείας για βελτίωση των όρων απασχόλησης. 

Βασικό θέμα των πιλότων ήταν, εκτός από τα εργασιακά, η επιθυμία για δική τους εκπροσώπηση και η αναγνώριση από την εταιρεία. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v