Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εντός της εβδομάδας περνά από Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο

Βέβαιοι ότι θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο του Ντόνταλντ Τραμπ εμφανίζονται κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί. Εμφανίζονται σίγουροι για την πλειοψηφία και την ψήφιση της πολυαναμενόμενης αναθεώρησης.

ΗΠΑ: Εντός της εβδομάδας περνά από Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο

Κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί ανέφεραν χθες ότι αναμένουν να περάσει από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα, με την ψηφοφορία της Γερουσίας την Τρίτη και τον Ντόναλντ Τραμπ να επιδιώκει να κλείσει το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο John Cornyn, το νούμερο 2 των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC και στο «This Week» ότι ήταν πεπεισμένος ότι η Γερουσία θα περάσει τη νομοθεσία «πιθανότατα αυτή την εβδομάδα».

Ο Ρεπουμπλικανός Εκπρόσωπος Kevin Brandy ανέφερε ότι πιστεύει πως το κόμμα του έχει τις ψήφους να περάσει το νομοσχέδιο.

Το φορονομοσχέδιο περιλαμβάνει μείωση φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων και εφόσον εγκριθεί από το Κονγκρέσο, θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη παρέμβαση στο οικονομικό πεδίο από τους Ρεπουμπλικάνους από το 1986 επί Προεδρίας Ρέιγκαν. 

Προηγούμενες προτάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το φορολογικό νομοσχέδιο είχαν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από τους Δημοκρατικούς αλλά και από Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές.

Δημοκρατικοί Γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις Τραμπ ωφελούν μόνο τις επιχειρήσεις και τα υψηλά εισοδήματα, ενώ δεν παρέχουν καμία «πρόνοια» για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v