Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κρυπτορούβλι» σκέφτεται να κυκλοφορήσει ο Πούτιν

Ενα κρυπτονόμισμα θα ήταν χρήσιμο εργαλείο για να αποφεύγει η χώρα τις διεθνείς κυρώσεις, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη αναθέσει την εργασία για την κυκλοφορία του.

«Κρυπτορούβλι» σκέφτεται να κυκλοφορήσει ο Πούτιν

Η Ρωσία ψάχνει τρόπο για να δημιουργήσει ένα «κρυπτορούβλι» που θα μπορούσε να βοηθήσει να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, την ώρα που το παραδοσιακά τεχνοφοβικό Κρεμλίνο γοητεύεται από τα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αξιωματούχοι στη Μόσχα ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναθέσει την εργασία για την καθιέρωση κρυπτονομίσματος, καθώς τα κρατικά ρωσικά ιδρύματα βιάζονται να υιοθετήσουν το blockchain, την κοινόχρηστη τεχνογνωσία στην οποία βασίζονται το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Ο Σεργκέι Γλάζεφ, οικονομικός σύμβουλος του κ. Πούτιν, δήλωσε σε πρόσφατη κυβερνητική συνάντηση ότι ένα κρυπτονόμισμα θα ήταν χρήσιμο εργαλείο για να αποφεύγει τις διεθνείς κυρώσεις.

«Μπορούμε να διευθετήσουμε λογαριασμούς με αντισυμβαλλομένους μας σε όλο τον κόσμο, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις κυρώσεις», ανέφερε ο κ. Γλάζεφ.

Προσέθεσε ότι το κρυπτονόμισμα θα ήταν «το ίδιο ρούβλι, αλλά η κυκλοφορία του θα περιοριζόταν με κάποιο τρόπο», επιτρέποντας στο Κρεμλίνο να παρακολουθεί κάθε κίνησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v