Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόφινγκερ: O μεγάλος συνασπισμός είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης

«Η Ευρώπη μπορεί να επιβάλει πολλά πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να επιβάλουμε και να υλοποιήσουμε σε εθνικό επίπεδο», τόνισε το μέλος του Συμβουλίου των «σοφών» της Γερμανίας.

Μπόφινγκερ: O μεγάλος συνασπισμός είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης
«Είναι σημαντικό να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη Γερμανία, γι' αυτό και τάσσομαι υπέρ του σχηματισμού νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού (ενν. μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών)», είπε ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του Συμβουλίου των σοφών της χώρας του σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (RBB).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος τόνισε ότι «η Ευρώπη μπορεί να επιβάλει πολλά πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να επιβάλουμε και να υλοποιήσουμε σε εθνικό επίπεδο» και ανέφερε τo παράδειγμα του ανταγωνισμού στο παγκόσμιο εμπόριο: «Από τη μια πλευρά, έχουμε την Κίνα, η οποία εκπροσωπεί με συνέπεια τα εθνικά της συμφέροντα και από την άλλη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σκέφτονται με παρόμοιο εθνικό τρόπο. Και αν θέλουμε στον τομέα αυτό να κατακτήσουμε έντιμες σχέσεις ανταγωνισμού, δεν μπορούμε να το επιτύχουμε ούτε μόνοι ως Γερμανία, ούτε μόνοι ως Γαλλία. Εχουμε όμως τη δυνατότητα να το επιτύχουμε ως Ευρώπη συνολικά», όπως είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v