Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σεντένο βλέπει θετικά σήματα από τη Γερμανία

Υπάρχουν θετικά σημάδια για την ευρωπαϊκή πολιτική από τις διερευνητικές συνομιλίες των δύο κομμάτων στη Γερμανία, δήλωσε σε συνέντευξη του στη Handelsblatt o νέος επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Σεντένο βλέπει θετικά σήματα από τη Γερμανία

Ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, καλωσόρισε τις προτάσεις μεταρρύθμισης της ευρωζώνης στις οποίες συμφώνησαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας στις προκαταρκτικές συνομιλίες για ένα «μεγάλο συνασπισμό».

«Υπάρχουν θετικά σημάδια για την ευρωπαϊκή πολιτική από τις διερευνητικές συνομιλίες» σημείωσε ο Σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας σε συνέντευξη του στην Handelsblatt.

O κ. Σεντένο κάλεσε τους συντηρητικούς της κα. Μέρκελ και το SPD να καταλήξουν γρήγορα σε μια συμφωνία για έναν κυβερνητικό συνασπισμό. «Η Ευρώπη χρειάζεται την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Σημειώνεται πως η προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας «επενδυτικός προϋπολογισμός» στην ευρωζώνη, ενώ τάσσεται υπέρ της μετατροπής του ESM σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος καλωσόρισε την διάθεση για την δημιουργία ενός «επενδυτικού προϋπολογισμού», προσθέτοντας πως θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι πόροι θα εκταμιεύονται μόνο αν τα κράτη μέλη έχουν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v