Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Ζημίες $2,14 δισ. το Q4 λόγω φορολογικού χτυπήματος

Η επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες για πρώτη φορά από το 2011. Πτώση 50% στα έσοδα από trading σταθερού εισοδήματος.

Goldman Sachs: Ζημίες $2,14 δισ. το Q4 λόγω φορολογικού χτυπήματος

Mια φορολογική επιβάρυνση $4,4 δισ. από το νέο φορολογικό νόμο και η κατάρρευση των εσόδων από το trading ομολόγων διάβρωσαν τα κέρδη της Goldman Sachs, αναγκάζοντας την επενδυτική τράπεζα να ανακοινώσει τριμηνιαίες ζημίες για πρώτη φορά από το 2011.

Πριν από τρεις εβδομάδες, η αμερικάνικη τράπεζα προειδοποίησε ότι θα δεχθεί φορολογικό «χτύπημα» περίπου $5 δισ., το οποίο προέρχεται κυρίως από επαναξιολογήσεις φορολογικών χρεώσεων και νέων φορολογικών επιβαρύνσεων στα κέρδη που είναι «παρκαρισμένα» στο εξωτερικό.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε $2,14 δισ. ή 5,51 δολάρια ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου έναντι κερδών $2,15 δισ. ή 5,08 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, εξαιρουμένης της φορολογικής επιβάρυνσης, τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφώνονταν στα 5,68 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 12% σε σχέση με πέρυσι και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 4,90 δολάρια.

Τα έσοδα ανήλθαν στα $7,83 δισ. και ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις για κέρδη $7,63 δισ.

«Με την παγκόσμια οικονομία να είναι έτοιμη να επιταχυνθεί, την νέα φορολογική νομοθεσία στις ΗΠΑ να δημιουργεί ούριο άνεμο και ένα ηγετικό όνομα σε όλες τις δραστηριότητες μας, είμαστε σε καλή θέση να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσιάσαμε το Σεπτέμβριο» δήλωσε ο CEO της Goldman Sachs, Loyd Blankfein.

Ωστόσο, η απόδοση της Goldman Sachs στο trading σταθερού εισοδήματος θα προβληματίσει σύμφωνα με τους F.T. τους αναλυτές, καθώς τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν 50% στο $1 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v