Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία στο τέλος του 2017

Η αμερικάνικη οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό στο τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με την Beige Book. Ήπιες πιέσεις στις τιμές και τους μισθούς. Προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις μισθών τους ερχόμενους μήνες.

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία στο τέλος του 2017

Η αμερικάνικη οικονομία και ο πληθωρισμός αναπτύχθηκαν με ήπιο προς μέτριο ρυθμό από το τέλος Νοεμβρίου ως το τέλος του 2017, ενώ οι μισθοί συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Fed. 

«Οι περισσότερες περιφέρειες ανέφεραν πως οι μισθοί αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό» σημειώνεται στην Beige Book, την έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση της οικονομίας. «Ένας μικρός αριθμός περιφερειών παρατήρησαν πως εταιρείες αύξησαν μισθούς σε ένα μεγαλύτερο εύρος βιομηχανιών και θέσεων σε σχέση με προηγούμενη έκθεση» επισημαίνεται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αρκετές περιφέρειες παρατήρησαν αυξήσεις στις τιμές στη μεταποίηση, στις κατασκευές και στις μεταφορές. Ορισμένες κατέγραψαν προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις μισθών τους ερχόμενους μήνες, μολονότι οι πιέσεις στις τιμές ήταν μεικτές.

«Επιχειρήσεις σε ορισμένες περιφέρειες σημείωσαν μια δυνατότητα αύξησης των τιμών πώλησης. Οι επιχειρήσεις λιανικής σε ορισμένες περιφέρειες κατέγραψαν ήπιες αυξήσεις τιμών και υπήρξαν αναφορές για αυξήσεις στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα» επισημαίνεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v