Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Λαγκάρντ σε Γερμανία να ξοδέψει πλεόνασμα σε επενδύσεις

Το Βερολίνο πρέπει να ξοδέψει μέρος του δημοσιονομικού πλεονάσματος για να επενδύσει περισσότερο σε δημόσιες υποδομές, όπως δρόμους, σιδηρόδρομους και ψηφιακές υποδομές, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Εκκληση Λαγκάρντ σε Γερμανία να ξοδέψει πλεόνασμα σε επενδύσεις

Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τη Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις ακόμα και αν χρειαστεί να χαλαρώσει τη δημοσιονομική της πειθαρχία.

Το Βερολίνο πρέπει να ξοδέψει μέρος του δημοσιονομικού πλεονάσματος για να επενδύσει περισσότερο σε δημόσιες υποδομές, όπως δρόμους, σιδηρόδρομους και ψηφιακές υποδομές, έγραψε η κα. Λαγκάρντ σε blog του ΔΝΤ το βράδυ της Τετάρτης.

Η αύξηση των επενδύσεων τώρα μπορεί να σημαίνει πως η υψηλότερη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα θα βελτιώσει την ευημερία, αντισταθμίζοντας το κόστος της γήρανσης του πληθυσμού, σημείωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σύμφωνα με το AFP.

«Εχουμε επίσης συστήσει στην κυβέρνηση να δαπανήσει περισσότερα σε μεταρρυθμίσεις που βοηθούν τις γυναίκες να επιστρέψουν στην εργασία» υπογράμμισε.

Στα σχόλια της κα. Λαγκάρντ έσπευσε να απαντήσει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ο οποίος υπεραμύνθηκε των πλεονασμάτων-ρεκόρ της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v